Om mig

Mitt foto
Du har nu kommit till min blogg. Jag är nybliven mamma till underbara Astrid. Till favoriterna i livet hör familjen, släkt och vänner, katten Asta, vårt hus, rosa och vita toner, blommor i massor! Jag blir mycket glad om du lämnar en kommentar!

tisdag 5 maj 2009

Garaget grönskar!

Nu händer det saker i garaget. Det växer på jättebra, och verkar som att de får tillräckligt med ljus. Plantorna hålls korta och stabbiga och utvecklas fint. Har idag omskolat klart, så nu ska de få växa sig starka. Att få gå ut i vårt "växthusgarage" och påta med blommor och jord får mig att koppla av. Jag njuter av känslan av jorden mot händerna, lukten... att gå in dit flera gånger om dagen och titta hur det utvecklas, vad som tagit sig, vilken planta som fått ett nytt blad... Tiden stannar och jag bara är och hämtar ny energi.


Robert har ordnat jättebra bänkar
Perennerna har kommit fint (rosa dubbel riddarsporre, rysk martorn, blåsvingelgräs, svart akleja, rosa salvia, kungsljus har odlats i år. Längst till vänster i bild, dvärgluktärt som är ettårig)

Luktärt i fokus
Pensé från svärmor, ska få stå inne någon dag än

Penséer som ska planteras på farmors grav imorgon. Pensé betyder tanke
Idag är det 11 år sedan min älskade farmor fick somna in, efter att ha fått en hjärnblödning i januari. Hon tappade livsgnistan... Min älskade, älskade farmor. Har tänkt mycket på henne ända sedan imorse. Dagen hon somnade in hade jag precis köpt mina skor som jag skulle ha på grundalbalen...
Min farmor och jag hade en väldigt fin kontakt. Vi var varandras länk till pappa som lämnade oss alldeles för tidigt. Fammo hade flera barnbarn och barnbarnsbarn, men jag var "fammos gullhjärta" som hon alltid kallade mig och jag kände mig alltid speciell. Hon lärde mig att spela kort (Casino, Chicago...) när jag var fem-sex år gammal. Ibland, helst under dagistiden och förskolan, kunde jag "känna mig lite sjuk" och ville åka till fammo. Mamma skjutsade mig till Malmberget. Fammo gjorde alltid iordning Ekströms nyponsoppa med biskvier, Olofssons limpa med bredbar Arbogapastej och mormor Annas inlagda gurka på... Sedan spelade vi kort hela dagen, däremellan satt jag bara i hennes famn och vi kramades... Vilka minnen... Hon gjorde världens godaste kåldolmar, och jag älskade hennes stekta röding... När jag skulle gå blåste jag slängkyssar som hon fångade och stängde in i ett skåp högt upp, för att spara dem. Det ligger nog många slängkyssar i det :)
I somras träffade jag en tjej som arbetar som medium, och jag hade bett fammo att komma, och det gjorde hon... hon finns med mig, men det gör fortfarande ont att inte få krama henne... på riktigt. Älskade farmor, du finns i mina tankar!

4 kommentarer:

ida sa...

Du har då verkligen gröna fingrar, och ända ut i tårna =)tänk om jag bara hade ett grönt lillfinger iaf. Förstår att du saknar din fammo, ni verkade ha de så mysigt...
kraaam!!!!

♥ cloudberrie ♥ sa...

Himmel vilket garage! kan vi byta?! ;)
Vad fint det kommer att blomma hos dig även i sommar.

Kram från Eva

Catti sa...

Oj vad ni är duktiga på blommor! Själv får man inte ens en garderobsblomma att överleva :/ Hoppas vi kan ses till sommaren!! Kram

Nordic Light sa...

Härligt när det börjar grönska..